loading...
0 7

Ce este Bitcoin? Este un instrument financiar tot mai popular, dar nu toată lumea înțelege fundamentele acestei criptomonede.

Acest articol vă va explica totul despre Bitcoin, inclusiv ce este Bitcoin, și își propune să răspundă la întrebările despre Bitcoin ale începătorilor Bitcoin. Cum funcționează Bitcoin? Cum cumpăr Bitcoin? Reprezintă moneda Bitcoin un risc?

Acest articol va oferi, de asemenea, o imagine de ansamblu a conceptelor avansate despre Bitcoin, cum ar fi plățile și transferurile efectuate prin Bitcoin blockchain. Într-un articol viitor despre Bitcoin ne vom uita pe un grafic Bitcoin și vom afla cum să cumpărăm și să vindem Bitcoin.

Ce Este Bitcoin? 

Bitcoin este o monedă digitală, sau “criptomonedă”, deoarece utilizează o tehnologie aparte de criptare pentru a asigura tranzacțiile în cadrul infrastructurii sale, care este, în fapt, o bază de date online distribuită, cunoscută și sub denumirea de “blockchain”.

Care Este Abrevierea Bitcoin

Abrevierea Bitcoin este simplă: BTC .Se poate schimba / tranzacționa Bitcoin contra dolarului american – BTC USD sau contra Euro – Bitcoin Euro.

Bitcoin poate fi, de asemenea, asociată cu alte valute. În acest caz, numele contractului CFD ar putea fi, de exemplu, Bitcoin vs. CFD Dolar SUA sau BTCUSD.

Cum Funcționează Bitcoin

Bitcoin oferă posibilitatea de a efectua plăți de la o entitate la alta în mod nemijlocit (în engleză: “peer to peer”), sigur și ieftin, fără a fi nevoie de o bancă sau de un procesor central de plăți.

Tranzacțiile de sistem au loc în mod direct între portofelele digitale ale utilizatorilor și sunt verificate cu ajutorul tehnologiei blockchain. Tranzacțiile poartă o semnătură digitală cu chei private unice care demonstrează faptul că provin de la proprietarul portofelului.

Bitcoin – Ce Este Tehnologia Blockchain

Tehnologia Blockchain este, în esență, un registru public descentralizat al tuturor tranzacțiilor Bitcoin care au fost deja executate. Un număr de tranzacții formează o unitate a bazei de date, numită “bloc”, iar fiecare astfel de bloc conține informații despre blocul anterior și, în același timp, fiecare tranzacție păstrează informații despre tranzacția ce a avut loc anterior. În acest fel, blocul permite o transparență completă a plăților.

Infrastructura disponibilă pentru moneda virtuala Bitcoin a introdus o metodă revoluționară în ceea ce privește stocarea datelor financiare accesibilă pentru toată lumea, într-un mod complet transparent, dezvoltat in colaborare cu un cod „open source” care nu aparține niciunei persoane sau entități. În schimb, mentenanța blockchain se face folosind puterea colectivă a milioane de computere care verifică tranzacțiile și le adaugă la acest lanț de “blocuri”.

Tranzacțiile verificate colectiv nu pot fi modificate sau șterse, astfel încât toate plățile Bitcoin sunt definitive și în afara oricărui dubiu.

Ce Este Bitcoin Mining – Minerit Bitcoin

Odată ce un nou bloc este creat în blockchain, creatorul este recompensat cu 12,5 Bitcoin, care sunt creați aproximativ o dată la fiecare 10 minute. Este o recompensă pentru procesul așa-numit de “minare”, sau de „minerit”, acel proces care consumă cantități impresionante de energie electrică și putere de calcul pentru întreținerea rețelei Bitcoin.

Procesul de minerit Bitcoin implică o mulțime de oameni și companii specializate, situate în întreaga lume, și creează valoarea de bază a Bitcoin. Sistemul generează în mod automat noi criptomonede Bitcoin și reglează automat viteza acestui proces, astfel încăt nu există nicio modalitate de a „păcăli” regulile și de a câștiga Bitcoin mai rapid decât va apărea o evoluție Bitcoin disociată de creșterea investițiilor în respectivul sistem, în echipamentul de minerit Bitcoin și cu costuri mai mari cu factura de energie electrică.

Recompensa obținută pentru fiecare bloc în parte va fi redusă la jumătate până în 2020, iar această diviziune va continua o dată la fiecare 4 ani, până la generarea a 21 de milioane de Bitcoin. Aceasta va însemna că Bitcoin va putea avea un potențial fundamental de creștere a prețului său.

Când A Fost Creată Criptomoneda Bitcoin – Istoric Bitcoin

Istoria financiară a Bitcoin își are originea în 2010, pe data de 22 mai, atunci când cineva a cumpărat pentru prima dată o pizza și a plătit în Bitcoin. Dacă nu ați auzit de acest eveniment major, nu vă faceți griji, nu sunteți singurul…

Nu pizza a fost cea mai importantă parte a tranzacției – moneda cripto a fost. Consumația a costat 10.000 de Bitcoin, și a fost prima dată când această monedă virtuală a fost folosită pentru a cumpăra ceva în lumea reală. Astăzi, fanii Bitcoin sărbătoresc ziua Bitcoin Pizza Day în fiecare an.

Lucrurile au parcurs un drum lung de atunci. Atât utilizarea cât și valoarea Bitcoin au crescut.

posted by Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *